Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
27 Sep, 10 > 3 Oct, 10
Entries by Topic
All topics  «
Blog Tools
Edit your Blog
Build a Blog
RSS Feed
View Profile
You are not logged in. Log in
Hamsteri Pitici - Totul despre lumea lor
Sunday, 26 September 2010
Hamsteri Pitici
 • Informatii generale
  » Hamsterii sunt mici rozatoare de diferite tipuri si culori (albi, maro, gri sau cream).
  » Greutate adultilor poate fi la mascul intre 85 si 140 grame iar la femele intre 95 si 120 grame.
  » Speranta de viata a hamsterilor este de 2 pana la 3 ani dar sunt si cazuri in care pot trai pana la 4 sau chiar 5 ani.
  » Consumul de apa este variabil, pot tolera perioade mai lungi fara apa, dar trebuie sa aiba mereu apa proaspata la dispozitie intr-un mic recipient. Isi pot satisface nevoia de apa si din consumul de fructe sau legume proaspete.
  » Un adult poate consuma intre 10 si 15 grame de mancare pe zi, dar consumul de mancare depinde si de activitatile pe care le are micul animal pe parcursul unei zile.
 • Cumpararea unui hamster
  » Cand cumparati un hamster trebuie sa aveti grija ca acesta sa nu fie prea mic (sub 3 saptamani) sau prea batran (peste 3 luni). Un hamster mic risca sa nu supravietuiasca pentru ca nu se poate hrani singur, iar o femela cu varsta mai mare de 3 saptamani s-ar putea sa fie insarcinata ceea ce s-ar putea sa nu va convina.
  » Sa nu cumparati niciodata un hamster ranit chiar daca vanzatoare insista sa vi-l vanda la jumatate de pret.
  » Este important ca magazinul de unde il cuparati sa fie curat si ingrijit. Mai puteti cere sa puneti mana pe hamster si sa observati reactia acestuia. Daca este speriat sau fuge inseamna ca nu a fost bine socializat.
  » Cand cumparati un hamster trebuie sa fiti atenti ca acesta sa aiba ochii limpezi iar blanita sa nu-i fie uda. Daca nu e asa inseamna ca hamsterul poate fi bolnav.
  » Cumparati un singur hamster pentru ca dupa ce mai cresc risca sa se bata intre ei. Daca vreti sa inmultiti hamsteri trebuie sa tineti masulul si femela in custi separate. Este insa posibil ca doi hamsteri din aceiasi specie sa se inteleaga foarte bine.
 • Custile pentru hamster
  » Cusca unui hamster trebuie sa fie cat mai incapatoare. Marimea unei custi normale pentru un hamster este undeva la 50/35 cm. Sa nu cumparati niciodata custi ovale sau rotunde pentru ca hamsterii risca "sa innebuneasca" in ele pentru ca isi pierd orientarea. Distanta dintre barele custilor trebuie sa fie de 0,5 cm pentru hamsterul pitic si de 1 cm pentru celelalte specii. Daca distantele sunt mai mari, este posibil ca hamsterul sa iasa din cusca. Sunt indicate custile cu gratii pentru ca hamsterii pot respira normal in ele, fata de custile din sticla sau alte materiale. Custile trebuie sa aiba o casuta si o roata unde hamsterul se poate juca in voie.
 • Hranirea hamsterului
  » Hamsterii sunt animale omnivore ceea ce inseamna ca ei pot consuma si vegetale si carne. Mancarea lor naturala include seminte, graunte sau insecte dar le plac si boabele de porumb sau ovaz. Chiar daca mancarea pentru hamsteri din magazinele de animale contine nutritia ideala pentru un hamster este posibil ca acesta sa nu o manance. Mancarea lor favorita este cea din habitatul natural si anume semintele. Puteti hrani hamsterul la o anumita ora pe zi sau ii putei lasa mancarea intr-un mic recipient. Nu uitati sa inlocuiti mancarea invechita cu mancare proaspata. Este indicat sa inlocuiti mancarea in fiecare zi, in special mancarea care se altereaza (ou fiert, carne). Un alt lucru important este ca hamsterul sa aiba tot timpul apa proaspata. Este ideeal sa inlocuiti apa cel putin o data pe zi.
  » Nu hraniti hamsterul cu ciocolata sau alte dulciuri.
 • Picture Source: jpockele and Animal Photos!
 • Cum se imblanzeste hamsterul
  » Probabil in magazinele de animale angajatii nu au timpul suficient pentru a se ocupa permanent de fiecare animalut in parte si din acest motiv trebuie sa-l imblanziti voi, de preferat cand sunt micuti. In primul rand incepeti cu mancarea pe care o asezati cu mana pentru ca astfel hamsterul se va obisnui cu mana care il hraneste si in timp incercati sa-l hraniti din palma. Mangaiati-l si vorbiti mult cu el, pentru a se invata cu vocea. Priviti-l in ochi pentru ca ii place sa i se dea cat mai multa atentie. Nu este bine sa-l deranjati cand doarme. Perioada de imblanzire ar trebui sa dureze pana in patru saptamani dar la unii hamsteri poate dura si mai mult astfel ca trebuie sa aveti rabdare cu ei.
 • Rase de hamsteri
  » Hamsterul Pitic Rusesc - originar din Asia centrala, China, Mongolia si Rusia.
  » Hamsterul Pitic Robrocski - originar din Asia centrala, China, Mongolia si Rusia, este cel mai mic dintre hamsteri (hamsterul adult ajunge pana la maxim 5 centimetri lungime).
  » Hamsterul Auriu - originar din Siria, este cel mai mare dintre hamsteri, poate atinge lungimi de pana la 25 de cm.
  » Hamsterul Alb Pitic Siberian - originar din estul Siberiei si Kazahstan

 • Posted by hamstersworld at 12:38 PM EEST
  Updated: Sunday, 26 September 2010 12:58 PM EEST
  Post Comment | Permalink | Share This Post

  Newer | Latest | Older